Mala proteinska bomba
Božić je prošao pa s njim i one slastice u kojima smo danima uživali. Ipak, ako još žudite za slatkim, imamo za vas recept koji će zadovoljiti i ona „najtvrđa“ nepca. Riječ je o proteinskom cheesecake-u – cijela tortica ima čak 120 grama proteina iz kvalitetnih izvora! Recept je jednostavan i lagan:
Za podlogu ti treba:
80gr mljevenih badema
30gr proteina od čokolade
50gr maslaca
20gr pravog kokosovog brašna
10gr kakaa
20gr eritrita ili nekog drugog zaslađivača (može i bez tog)
- Sve sastojke osim maslaca sjediniti. Otopiti maslac i uliti ga u sve sastojke te dobro promiješati smjesu. Ravnomjerno utisnuti u kalup, najbolje žlicom.
Za kremu ti treba:
400gr posnog sira glatke teksture
Jedna čaša jogurta
2 jaja
50gr meda ili nekog drugog zaslađivača
- Sve sastojke dobro izmiksaj i prelij preko kore.
Predlažemo da prije same izrade tortice obložite cijeli kalup s pek papirom – neće vam se lijepiti za kalup, a uštedjet ćete kalorije jer nećete morati mazati kalup maslacem.
Peći tortu na 160 stupnjeva oko 50 minuta. Torta treba biti u hladnjaku bar 2-3 sata. Nakon toga stavljate preljev. Ja sam odlučila iskoristiti proteinski čokoladni namaz kojeg sam otopila i prelila preko torte i dodala još oko 20gr sjeckanih lješnjaka. Isto tako možete iskoristiti tamnu čokoladu ako nemate namaz.
Jedan komad torte ima 230 kalorija – 10gr ugljikohidrata, 13,5gr masti i 15,1gr proteina.
Ovaj komadić može biti odličan pre-workout obrok. No čak i ako taj dan ne trenirate, uvijek se možete posladiti ovom zasitnom bombom.
Marina Pejak