
Ovaj puta na red nam je dosla zdravija verzija svima nam drage pizze, odnosno pizza bez tijesta.
Sastojci za “tijesto”:
-oko 700g pilecih prsa
-80g ribanog parmezana
-2 cesnja cesnjaka
-3 veca jaja
-1/2 zlicice soli
Sastojci za nadjev ( koje sam ja koristi, a vi mozete sto vama odgovara) :
-umak od rajcice
-pileca salama
-pureca sunka
-prsut
-kulen
-ketchup ( ja sam koristio zero, moze i obicni)
-gljive
-origano
-mozzarela, gauda, parmezan
*u vecem loncu zakipiti vodu, posoliti, dodati kocku za povrtnu juhu. Kada se kocka rastopila dodajte piletinu i kuhajte oko 30min u polupoklopljenom loncu, tako da se piletina cijelo vrijeme lagano krcka.
Ocijedite je i malo ohladite te prstima ili pomocu dvije viljuske natrgajte piletinu na sto sitnije vlaknaste komadice.
*pecnicu ugrijati na 205°C, a okrugli kalup obloziti papirom.
*cesnjak sitno nasjeckati, parmezan naribati, jaja izmuckati. U vecu zdjelu staviti prohladjenu natrganu piletinu, parmezan, cesnjak, sol i jaja. Sve izmijesati u sto kompaktnije “tijesto”, koje ne smije biti ni pretekuce ni presuho (ako je pretekuce dodajte jos malo parmezana, ako je presuho dodajte jos pola razmucenog jajeta).
*dobivenu smjesu prebacite u kalup za pizzu te je rukama ravnomjerno rasirite tako da oblikujete okruglu podlogu (0.5cm debljine). Staviti kalup u pecnicu i peci 20 minuta.
*nakon 20 minuta izvaditi iz pecnice i ostaviti da se ohladi 10 minuta.
*kada se “tijesto” ohladilo dodajte namirnice koje ste odabrali za nadjev.
*nakon sto ste zavrsili nadjev, sve vratite u pecnicu i pecite jos 10-15 minuta, dok se sir ne rastopi.. Dobar tek 🙂