Dostava

besplatna iznad 400 kn

Telefon

092 350 80 96

24/7 podrška

info@nutrition-shop.hr

Dostava

Besplatna iznad 400 kn

Telefon

092 350 80 96

Pizza bez tijesta

Ovaj puta na red nam je dosla zdravija verzija svima nam drage pizze, odnosno pizza bez tijesta.
Sastojci za “tijesto”:
-oko 700g pilecih prsa
-80g ribanog parmezana
-2 cesnja cesnjaka
-3 veca jaja
-1/2 zlicice soli
Sastojci za nadjev ( koje sam ja koristi, a vi mozete sto vama odgovara) :
-umak od rajcice
-pileca salama
-pureca sunka
-prsut
-kulen
-ketchup ( ja sam koristio zero, moze i obicni)
-gljive
-origano
-mozzarela, gauda, parmezan
*u vecem loncu zakipiti vodu, posoliti, dodati kocku za povrtnu juhu. Kada se kocka rastopila dodajte piletinu i kuhajte oko 30min u polupoklopljenom loncu, tako da se piletina cijelo vrijeme lagano krcka.
Ocijedite je i malo ohladite te prstima ili pomocu dvije viljuske natrgajte piletinu na sto sitnije vlaknaste komadice.
*pecnicu ugrijati na 205°C, a okrugli kalup obloziti papirom.
*cesnjak sitno nasjeckati, parmezan naribati, jaja izmuckati. U vecu zdjelu staviti prohladjenu natrganu piletinu, parmezan, cesnjak, sol i jaja. Sve izmijesati u sto kompaktnije “tijesto”, koje ne smije biti ni pretekuce ni presuho (ako je pretekuce dodajte jos malo parmezana, ako je presuho dodajte jos pola razmucenog jajeta).
*dobivenu smjesu prebacite u kalup za pizzu te je rukama ravnomjerno rasirite tako da oblikujete okruglu podlogu (0.5cm debljine). Staviti kalup u pecnicu i peci 20 minuta.
*nakon 20 minuta izvaditi iz pecnice i ostaviti da se ohladi 10 minuta.
*kada se “tijesto” ohladilo dodajte namirnice koje ste odabrali za nadjev.
*nakon sto ste zavrsili nadjev, sve vratite u pecnicu i pecite jos 10-15 minuta, dok se sir ne rastopi.. Dobar tek 🙂

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima!

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on linkedin
Podijeli na Linkdin
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

najjači popusti za vas

Komentiraj!