Proteinski banana kruh

Proteinski banana kruh

Kruh, kolač – možete ga nazvati kako hoćete, on ostaje jednako fin. Riječ je o čokoladnoj i proteinskoj banana poslastici kojoj nitko neće odoljeti, a čija je priprema toliko brza i lagana da nećete imati osjećaj da ste išta i pripremali. Idealan je obrok poslije treninga, ali odgovara i za doručak ili međuobrok.

Recept:

Dvije banane

2 jajeta

50gr posnog sira

3 žlice meda

130 gr zobenog brašna (možete samljeti zobene pahuljice u blenderu)

40gr proteina od čokolade, osobno koristim Gold standard whey

40gr kakaa

Pola vrećice praška za pecivo

Priprema:

Banane izgnječiti vilicom pa dodati u tu smjesu jaja, sir i med te dobro izmiješati. U drugu posudu pomiješati ostatak sastojaka pa te suhe sastojke dodavati u mokru smjesu. Dobro izmiješati dok se sve ne poveže. Izliti u kalup (najbolje u ovaj koji je na fotografiji – za kruh) u kojem je prethodno postavljen papir za pečenje. Peći oko 30-40 min na 180°. Probati čačkalicom – ako izađe čista, kruh je gotov.

Kada sam ga izvadila iz pećnice stavila sam još i 3 kockice tamne čokolade na vrh kruha.

Dobar tek!

Marina Pejak

Komentiraj