Proteinski banana kruh
Kruh, kolač – možete ga nazvati kako hoćete, on ostaje jednako fin. Riječ je o čokoladnoj i proteinskoj banana poslastici kojoj nitko neće odoljeti, a čija je priprema toliko brza i lagana da nećete imati osjećaj da ste išta i pripremali. Idealan je obrok poslije treninga, ali odgovara i za doručak ili međuobrok.
Recept:
Dvije banane
2 jajeta
50gr posnog sira
3 žlice meda
130 gr zobenog brašna (možete samljeti zobene pahuljice u blenderu)
40gr proteina od čokolade, osobno koristim Gold standard whey
40gr kakaa
Pola vrećice praška za pecivo
Priprema:
Banane izgnječiti vilicom pa dodati u tu smjesu jaja, sir i med te dobro izmiješati. U drugu posudu pomiješati ostatak sastojaka pa te suhe sastojke dodavati u mokru smjesu. Dobro izmiješati dok se sve ne poveže. Izliti u kalup (najbolje u ovaj koji je na fotografiji – za kruh) u kojem je prethodno postavljen papir za pečenje. Peći oko 30-40 min na 180°. Probati čačkalicom – ako izađe čista, kruh je gotov.
Kada sam ga izvadila iz pećnice stavila sam još i 3 kockice tamne čokolade na vrh kruha.
Dobar tek!
Marina Pejak